International Talent Workshop međunarodna je filmska radionica namijenjena studentima filma iz cijeloga svijeta, mladim ljudima različitih stavova, vjeroispovijesti i narodnosti ujedinjenih u ideji tolerancije te želji za učenjem od najboljih i stvaranjem kvalitetnih filmskih ostvarenja.

Radionica se tradicionalno održava svake godine u Zagrebu tijekom Festivala tolerancije – JFF-a, a ove godine obilježit ćemo 7. izdanje radionice koja će trajati od 17. do 24. svibnja. Polaznici filmske radionice će pod stručnim vodstvom snimiti jedan kratkometražni film, koji će biti predstavljen publici  u kinu Tuškanac  na svečanoj projekciji, u subotu, 24. svibnja u 20:15h.

Ulaz na projekciju je je slobodan!

Ove godine, selekcijska komisija odabrala je 6 najboljih kandidata, čime je formirana jedna grupa polaznika radionice.

Program Talent Workshopa sastoji se od niza predavanja, filmskih projekcija, dorade scenarija, snimanja, montaže, otvorenih diskusija u prijateljskoj atmosferi te, konačno, kratkometražnog filma. Radionica objedinjuje filmsku teoriju i praksu, s ciljem povezivanja formalne edukacije i njezinih praktičnih primjena te stvaranja multikulturalnog dijaloga među sudionicima iz čitavoga svijeta.

Mladi budući filmaši radit će s počasnim predsjednikom Festivala i dvostrukim oskarovcem Brankom Lustigom i stručnjaci iz područja filmske umjetnosti, redatelj i scenarist Darko Lungulov, oskarovac Stefan Ruzovitzky i njemačka redateljica i scenaristica Jeanine Meerapfel.

Poželite sreću našim mladim talentima i poduprite ih dolaskom na projekciju njihovog filmskog uratka!

U  stvaranju filma na temu holokastu glavne uloge imaju glumci Jadranka Đokić i Janko Popović Volarić uz djecu iz dramskog studia Praktikum.

https://www.youtube.com/watch?v=ETzYkbkZGbA&feature=youtu.be