Besplatne projekcije, predavanja, radionice, izložbe i razni edukacijski sadržaj samo su dio osmog izdanja Festivala tolerancije. Svake godine festival se trudi predstaviti što bolji glazbeni program s namjerom da se privuče što veći broj mlađe publike te da se javnosti predstave i dodatni glazbeni izričaji poput klezmer glazbe koja je do tada bila nepoznata široj javnosti.

U sklopu glazbenog programa, za vrijeme trajanja Festivala publika ima priliku uživati u osebujnim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe. Klezmer glazba je nastala iz spoja različitih kultura i tradicionalne židovske glazbe koja uz ritmove jazza stvara ugodan plesni ritam i dobru atmosferu.

Osim gostovanja vrsnih klezmer bendova, festival se može pohvaliti kao filmski festival s najkvalitetnijim programom elektroničke glazbe. Do sada je ugostio mnoge renomirane strane i domaće producente i DJ-eve kao što su: Phon.O, Clonious, Cid Rim, LeFto, Romare, KU BO/Stereotyp, Ogris Debris, CFSN DJs te mnoge druge.

VITA MAVRIČ & AKORD QUARTET

etno koncert židovskih šansona

Vita Mavrič glasovita je slovenska glazbenica, kantautorica i dobitnica mnogih nagrada. Njezin novi projekt kolekcija je istodobno veselih i melankoličnih židovskih klezmer šansona, proizašlih iz mnoštva tradicionalnih i bezvremenskih napjeva koji su imali ključnu ulogu u razvoju europske glazbene umjetnosti. Izrazito zanimljivi prijevodi te bogata glazbena prilagodba majstorski su obrađeni na njenom albumu “Mandeljni in rozine” (“Bademi i grožđice”). Poznata po lijepom vokalnom melankoličnom izrazu koji često prerasta i u izuzetno strastvenu interpretaciju teksta i glazbe temeljna su odrednica stvaralaštva Vite Mavrič kao glazbenice.

JOYCE MUNIZ

Rođena u Sao Paolu 1983., Joyce Muniz se sredinom 90-ih iz Sao Paula seli u Beč i upoznaje s bogatom glazbenom scenom. Izlazak Blazeovog house klasika “Lovely Daee” najpoznatoj Defected izdavačkoj kući popelo ju je na 4. mjesto beatportove deep-house ljestvice. Osim bogate produkcijske i DJ karijere, osvojila je i Amadeusa (Austrijska verzija Grammyja) i dvije nominacije za “Kabininparty” koja je proglašena za najbolju pjesmu godine. Remiksirala je samu kremu glazbene produkcije kao što su: Maya Jane Coles, Tosca, Claptone, Stereo MC’s, Munk, Robert Owens & Jet Project, te mnoge druge. Planetarnu popularnost postigla je s hitom “Back In The Days” na kojem je surađivala s reperom Baby Bamom iz legendarnih Jungle Brothersa. Njen zadnji, vjerojatno i najuspješniji producentski uradak proslavio je sam Richie Hawtin zavrtjevši ga na prošlogodišnjem Boiler Roomu.

PHILLITCHEVANJE

Itch & Phillipe

Programirani za zabavu, spajaju nespojivo. Njihova glazba je future-retro, a oni su vječna djeca koja svoje igračke mijenjaju opremom za umiks. Phillitchevanje je glazbeno opušteniji program u organizaciji dvojice CFSN DJ-a. Za tu prigodu oni se povlače iz svojih kužerskih odora i prepuštaju istinskim dječačkim nagonima u kojima glazba nema granica, a pravila igre ne postoje. Oni nisu nostalgičari i ne misle da je prije deset godina sve bilo bolje, ali se vrlo rado sjete trenutaka kako su samo znali zaigrati ispred MTV/VIVA televizora. Phillitchevanje je parada dobro nam znanih starih i novih glazbenih brojeva miksanih s ljubavlju i osjećajem za ritam starih rasplesanih glazboljubaca. Početak u 23h. Cijena ulaznice je 15kn do 00:30, 20 nakon.