• _MG_0262

    _MG_0262

  • _MG_0257

    _MG_0257

U želji da se poruka tolerancije proširi što je više moguće među mladima te da se u festivalske aktivnosti uključi suradnja s urbanim supkulturnim grupama, udrugama i organizacijama kojima je ideja prihvaćanja, prava na različitost, umjetnost i obrazovanje u fokusu djelovanja, Festival tolerancije u suradnji sa vodećim imenima hrvatske street art scene organizirao je akciju ne samo u smislu odavanja počasti žrtvama nego i skretanja pažnje da se slično nikada više ne ponovi.

 

Izložba – Fotografije sa snimanja Schindlerove liste

8. Festival tolerancije – JFF Zagreb odlučio je dio svog ovogogodišnjeg programa posvetiti upravo Schindlerovoj listi. Zadovoljstvo nam je što ćemo 20 godina nakon njegovog nastanka, u sklopu festivalskog programa, film Schindlerova lista ponovno prikazati festivalskoj publici u zagrebačkom Kinu Europa 22. svibnja u 19.30 sati uz nazočnost uvaženih gostiju, a cijelo vrijeme trajanja festivala, od 18. do 24. svibnja u foajeu Kina Europa bit će prvi put u Hrvatskoj postavljena izložba fotografija sa seta Schindlerove liste u vlasništvu Universal studija.

Izložba – Street art protiv zaborava

Riječ je o specifičnim umjetničkim intervencijama mlađe generacije street artista koji se pojavljuju pod imenima: Ana, Sretan Bor, Lunar, Pukovnik Kesovija, Miron, Berislav i Stipan koji su na povećanjima crno- bijelih fotografija 7 deportacijskih mjesta u gradu Zagrebu, svaki svojim posebno osmišljenim umjetničkim konceptom ne samo odali počast žrtvama nego i istaknuli važnost memorijskog konteksta mjesta na kojem su se zbili tragični događaji. Po dovršenju današnje akcije, radovi će se moći razgledati od sutra, 15. svibnja 2014. pa sve do kraja trajanja Festivala u Centru Cvjetni na Trg Petra Preradovića.

Umjetnost protiv zaborava Adolfa Frankla

Festival Tolerancije - JFF Zagreb u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba u ponedjeljak, 5. svibnja  2014. u 19h u Galeriji Klovićevi dvori svečano otvara izložbu “Umjetnost protiv zaborava” Adolfa Frankla.  Izložba “Umjetnost protiv zaborava” je iz ciklusa “Vizije iz pakla”, koji Adolf Frankl započinje raditi 1945. godine.  1996. godine cijeli projekt dobiva zaštitu i pokroviteljstvo UN-a.  U Galeriji Klovićevi dvori biti će izloženi radovi iz stalnog postava ArtForum Galerije iz Beča koju vodi umjetnikov sin Thomas Frankl koji će ujedno kao vlasnik eksponata i promicatelj očeve umjetničke ostavštine, prisustvovati svečanom otvorenju.