• Zatvaranje Festivala

    Zatvaranje Festivala

  • Info pult

    Info pult

Udruga od početka potiče volonterski rad kojim se, bez obzira na nacionalnost, religiju, socioekonomski status i dob, doprinosi stvaranju pozitivnih promjena u društvu.

Organizator je primijetio da je volontiranje najvećim dijelom popularno kod studenata i mlađeg, uglavnom nezaposlenog dijela društva, kako na ovome, tako i na drugim kulturnim projektima u državi. U želji da se volonterski rad prepozna te potakne i kod osoba treće životne dobi, Festival je u svom četvrtom izdanju uveo novu praksu razvijanja međugeneracijske solidarnosti putem volontiranja u kulturi. Ideju smo promovirali posjećujući umirovljeničke domove i afirmirajući njihove štićenike da se aktivno uključe u organizaciju i realizaciju projekta jer je potreba društva u cjelini da osobe starije životne dobi ponovno postanu aktivne te se shodno tome osjećaju još uvijek potrebnima i društveno korisnima.

Od 2010. godine na projektu volontiraju sve dobne skupine; najmlađi volonter imao je 12 godina, a najstarija volonterka do sada bila je u 83. godini života. Ovim smo dokazali da je želja i mogućnost volontiranja pripadnika starije životne dobi od neprocjenjivog značaja kako za njihovu integraciju u društvo, tako i za Festival s obzirom na njihovo bogato životno iskustvo. Obostrano zadovoljstvo i pozitivna iskustva potiču nas na daljnje unapređenje ovoga segmenta Festivala.

Možemo se pohvaliti volontiranjem i brojnih uglednih građana iz RH, pa čak i svijeta koji su svojim znanjem i vještinama doprinijeli konačnoj kvaliteti realizacije programa. Organizator posebnu brigu vodi upravo o onima čiji rad, znanje i vrijeme izuzetno cijeni te nam se volonteri iz godine u godinu vraćaju i potiču svoju okolinu da nam se priključi. Da u tome uspijevamo svjedoči činjenica da su natječaji svake godine zatvoreni prije isteka natječajnoga roka. Volonterima su tijekom Festivala osigurani topli obroci i piće.

Kroz godinu na projektu volontira 70-ak volontera. Zainteresirani volonteri mogu se prijaviti popunjavanjem on-line prijavnice koja će biti aktivirana 1. ožujka ili pozivom na telefonski broj 01 4813 658.

Prijave za volontere traju od 1. ožujka do 19. travnja.