Festival tolerancije – Festival židovskog filma od 2007. godine donosi kvalitetna filmska ostvarenja iz cijeloga svijeta u kategorijama igranog, dokumentarnog, kratkog i animiranog filma koja su posvećena holokaustu, promicanju tolerancije te židovskoj kulturi i načinu života. Deveti Festival održat će se u Zagrebu, po zasad predviđenom terminu, krajem travnja 2015. godine u kinima Europa i Tuškanac. Pozivamo sve zainteresirane da prijave svoje filmove za nadolazeći festival. Osim u Zagrebu, skraćena izdanja Festivala održat će se i u gradovima širom regije.

Uz dvije DVD kopije filma, potrebno je poslati i dokumentaciju u kojoj su navedeni: naziv filma (na izvornom jeziku i engleskom), ime redatelja, državu i godinu proizvodnje, dužinu trajanja filma, osvojene nagrade, sinopsis na engleskom te ime i funkciju kontakt osobe. Također treba naznačiti kojoj kategoriji pripada film (igrani, dokumentarni, kratki, animirani). Filmovi koji nisu na hrvatskom ili engleskom jeziku moraju imati engleske titlove. Preferiraju se filmovi nastali 2012. godine ili noviji.

Adresa na koju se filmovi šalju je: Festival tolerancije, Vojnovićeva 15, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Filmove šaljete na vlastiti trošak. Prilikom slanja, molimo napišite na omotnicu “Samo za kulturne svrhe, bez komercijalne vrijednosti” te naznačite da vrijednost paketa nije viša od 10$. Molimo šaljite samo filmove koji tematski odgovaraju Festivalu (holokaust, promicanje tolerancije, židovska kultura, položaj i promicanje prava pripadnika nacionalnih i religijskih manjina, osoba s invaliditetom, LGBT osoba…). Konačna odluka o filmovima koji će ući na program Festivala bit će obznanjena početkom ožujka 2015 godine. Posljednjih godina na Festivalu je prikazano po 60-tak filmova, a publika bira najbolje uratke u kategorijama igranog i dokumentarnog filma (nagrada publike).

Ukoliko to izričito ne tražite, kopije DVD-a poslane za proces selekcije neće se vraćati. Postat će dijelom arhiva Festivala tolerancije, no neće se nikada javno prikazivati bez prethodnog dogovora s distributerima.

Drugi način prijavljivanja filmova je slanjem linka za online pregled. Preferiramo pregledavanje filmova preko Vimea. I u ovom slučaju također treba elektronski dostaviti sve tražene podatke iz drugog paragrafa.

Zahvaljujemo na interesu i nadamo se plodnoj suradnji s vama! Za bilo kakva pitanja, slobodno se obratite na luka.rincic@jff-zagreb.hr.